AIKIDO

AIKIDO

AIKIDO

L’aikido és un art de defensa personal d’origen japonès, que té per objectiu el desenvolupament espiritual de l’individu centrat en l’aprenentatge de tècniques de defensa.

L’Aikido pretén resoldre les agressions de manera no violenta: no és un art marcial de competició, sinó de col·laboració i aprenen els uns dels altres, i no uns contra els altres. La pràctica de l’Aikido prepara a les persones per a anticipar-se a les situacions de conflicte, de l’índole que siguin, i també per evitar-les cultivant l’autoconfiança, l’estat d’alerta i la previsió. El mètode de la nostra Escola es basa en l’ús del Boken (espasa), el Jo (bastó), el Tanto (ganivet de fusta) i les tècniques amb mans nues. Els enfrontaments es resolen harmoniosament; no obstant això, les tècniques que s’ensenyen han de ser vigoroses i marcials, fermes però no violentes, fet que requereix un entrenament també físic, mental i espiritual.

 

Entrenar a la secció d’Aikido no només permet adquirir la forma i fer salut en un espai de pràctica magnífic i en bona companyia, sinó que les tècniques que s’hi aprenen són eficaces i útils per al dia a dia, tant en l’àmbit professional, acadèmic i personal.

 

Els objectius de la nostra secció són:

  • Reforçar les tendències positives, la flexibilitat de les idees i el comportament
  • Perfeccionar el caràcter, tot fomentant la bona educació, l'armonia i l'amistat
  • Estimular l'autosuperació
  • Cultivar la constància i l'esforç
  • Establir i conservar l'equilibri psicosomàtic
  • Millorar el respecte pel mestre, pels companys i per un mateix
  • Afavorir la concentració
  • Fomentar la igualtat de gènere

-> Està especialment indicat per al jovent per millorar hàbits, per enriquir l'autoestima i la confiança, i per perfeccionar les seves competències físiques i mentals.

ENTRENADOR I RESPONSABLE TÈCNIC
Josep Roldan
aikido@cntarraco.cat
HORARI

Classes d'iniciació (a partir de 12 anys)
Dilluns i dimecres de 18.30h a 20.00h

Classes de perfeccionament
Dilluns, dimecres i divendres de 20.00h a 21.30h