MARTÍ ROSELL DÍEZ, CONVOCAT A L'EYOF A BANSKÁ BYSTRICA

MARTÍ ROSELL DÍEZ, CONVOCAT A L'EYOF A BANSKÁ BYSTRICA

MARTÍ ROSELL DÍEZ, CONVOCAT A L'EYOF A BANSKÁ BYSTRICA

En Martí Rosell Díez competirà del 25 al 29 de juliol a l'European Youth Olympic Festival a Eslovàquia, amb l'equip espanyol, en la seva primera internacionalitat on nedarà diverses proves de natació com són el 200m, 400m i 1500m lliures

Amb només 4 mesos en Martí ja tocava aigua, acompanyant els seus pares i la seva germana, i el CN Reus Ploms i el CN Vila-seca van ser les seves primeres cases; al setembre de 2016, amb 9 anys, va entrar a l'equip benjamí del CN Tàrraco. Des d'aleshores, en Martí no ha fet més que progressar, i en categories benjamina i alevina va guanyar diverses proves als respectius Campionats de Catalunya i Espanya.

Al juliol de 2021, en Martí va fer la millor marca nacional i catalana de 14 anys als 200m lliures, marca que al desembre del mateix any va tornar a millorar, i encara està en la seva possessió. Al setembre de 2021, en Martí va entrar al CAR (Centre d'Alt Rendiment) de Sant Cugat del Vallès, amb un beca de la Federació Catalana de Natació que comprèn els entrenaments, l'allotjament i els estudis. Al desembre del mateix any, va ser convocat a una concentració per primera vegada amb l'equip nacional, després dels èxits assolits al llarg del darrer tram de la temporada 2020-21 i inicis de la 21-22. A finals de gener de 2022, va ser Campió d'Espanya Infantil de Llarga Distància, i va entrar al Programa España 2024 d'Aigües Obertes de la Real Federación Española de Natación. Al maig de 2022, va quedar en 3a posició al Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes celebrat a Banyoles. Al març de 2022 es va penjar 3 medalles d'or al Campionat d'Espanya d'Hivern, on va ser nomenat millor nedador infantil masculí del campionat.

I és així com, amb constància, sacrifici i esforç, en Martí participarà a l'EYOF formant part de l'equip nacional del COE, el gran esdeveniment esportiu on joves de tota Europa participen en diferents modalitats esportives. En Martí nedarà els 200m, 400m i 1500m lliures, a més dels relleus, envoltat de grans esportistes de diferents països. No és la primera vegada que nedadors del CN Tàrraco participen a l'EYOF: en Ferran Siré i en Carles Coll ja hi van participar al 2017, a Hungria.

Pel Club Natació Tàrraco és tot un orgull que en Martí participi a l'EYOF, i li desitgen tota la sort del món a la seva primera internacionalitat.