Actualitat

Notícies

27-02-2018

Entrevista a Oriol Mauri, secció d'Aikido

Oriol Mauri Guiu, de 22 anys, va començar a practicar l'Aikido recentment, gairebé fa dos anys. Avui, parlem amb ell, sobre aquesta disciplina.

Quan vas començar amb la pràctica de l'Aikido? Perquè?

Vaig començar a fer Aikïdo després de la Setmana Santa del 2016, no fa ni 2 anys, i en vaig començar a fer per més d'un motiu. Sempre he fet esports d'aigua, i he tingut petits problemes d'esquena des de molt jove, per aquest motiu durant molts anys abans de fer Aikido, ja havia practicat exercicis orientals basats amb l'energia interior i el bon assentament corporal (Chi Kung, Tai Chi, Yoga, antigimnàstica,...). Al saber que l'Aikïdo era un art marcial molt respectuós amb el tema de lo posició corporal em vaig plantejar la seva pràctica, i al veure que en feien al club de natació on jo practicava waterpolo en aquells temps, vaig veure una molt bona oportunitat per començar.


Què busques en l'Aikido?

És molt difícil saber que busques quan encara no saps què vols, i no pots voler el que no saps que existeix. A cada classe, amb cada tècnica o amb cada repetició, pots aprendre coses noves i buscar com millorar-les, i si me'n he adonat d'alguna cosa, és que el camí de l'Aikido és molt llarg. Ara, busco agafar una bona base per créixer com a aikidoka i com a persona de pau, millorant cada detall per petit que sigui de cada tècnica o kata.


Segurament hi haurà coses que encara et costen de fer... Què és el més fàcil i el més complicat de la seva pràctica?

No hi ha res fàcil amb l'Aikido, ni amb cap disciplina. La meva àvia, una de les persones i raons per les que vaig començar a fer Aikïdo, quan li comento que hi ha alguna tècnica o desplaçament que no em surt sempre em diu el mateix, - "Són necessàries 10 mil hores de pràctica fins que no comences a assimilar". Potser una de les coses més difícils de l'Aikido, és mantenir la posició baixa amb tècniques de nivell complex. Per altra banda, considero que se'm dona bé recordar tot el que fem a classe i diu el nostre mestre (sensei), i conservar l'actitud i l'energia que treballem a classe durant el dia a dia, per recordar i poder avançar amb la pràctica de l'Aikido.


Per quins motius recomanaries l'Aikido?

Recomano l'Aikido a qualsevol persona que tingui interès en descobrir-se a ell mateix. Crec que l'Aïkido és una disciplina que treballa tant la part física com la part mental i espiritual de la persona. Siguis qui siguis, i facis el que facis durant el teu dia a dia, és important tenir ben desenvolupades aquestes dos condicions per poder viure amb vitalitat i disfrutar. No oblidem tampoc, que l'Aïkido té una base marcial molt important i molt útil per a mantenir la calma en situacions violentes o de perill. A més a més, també ens ajuda a mantenir el cap seré en situacions d'estrès o de pressió, com pot ser un examen, una presentació oral o una entrevista de feina.

 

 

Oriol Mauri. CNTàrraco

 

 

 

 

Activitats

Descobreix les nostres activitats dirigides

Degut a la pràctica multidisciplinar de les diferents seccions i activitats, el Club Natció Tàrraco disposa de diferents piscines i espais que cobreixen les necessitats de totes elles.


 

 

 

Esdeveniments

Participa amb nosaltres

El Club Natació Tàrraco organitza diversos esdeveniments al llarg de l'any. Anima't, apunta't i participa.


 

 

 

El Tàrraco sempre batega amb La Marató!

Desembre 2022

 

Els propers 13 i 29 de desembre, participa a les activitats solidàries que hem organitzat des del Club Natació Tàrraco.

El dimarts 13 de desembre, vine a la ZUMBA SOLIDÀRIA: tant si participes sempre a les nostres classes com si no, vine i gaudeix ballant amb nosaltres d'aquesta classe tan especial.

El dijous 29 de desembre, tens una altra cita solidària amb nosaltres: les X DE 100 SOLIDÀRIES. Vine a la piscina, i neda tantes de sèries de 100 com vulguis! Marca't un repte, i a nedar!

 

A més, disposem de tovalloles solidàries de La Marató, que podreu adquirir durant els propers dies a la recepció del Club. Al mateix temps, a partir del dia 13 de desembre trobareu una urna on hi podreu fer les vostres donacions solidàries.

 

El Tàrraco sempre batega amb La Marató.

 

 

21a COPA NADAL - II MEMORIAL ANTONI DURAN

26 de desembre de 2022

 

Neda amb nosaltres per sant Esteve i gaudeix d'una travessia tan singular com aquesta!

 

 

 

Col·laboradors

Entitats i Empreses col·laboradores

Coneix els col·laboradors actius del Club Natació Tàrraco.


 

Ajuntament de Tarragona

Diputació de Tarragona

ASISA

Autoescola Sabta

Cambridge English Center

Aquopolis

viascass

Tarraco Center