Actualitat

Notícies

13-02-2018

Entrevista a Enric Ferré, secció d'Aikido

Enric Ferré Llorens, té 48 anys i va començar a practicar l'Aikido l'any 2005. Avui, parlem amb ell, sobre aquest disciplina que està agafant adeptes any rere any.

-. Com vas conèixer l'Aikido?
Quan tenia 7 o 8 anys vaig veure per televisió un reportatge del Tomàs Sánchez (un dels primers mestres d'aikido a l'Estat Espanyol) en un programa infantil i vaig dir que jo volia fer allò. Evidentment d'aikido a Reus, fa quaranta anys, no n'hi havia, o sigui que em vaig conformar amb el judo que feien a l'escola.
Van passar els anys, i un dia per casualitat, a un company i a mi ens van parlar d'un professor d'aikido a Tarragona. El vam anar a veure i a partir d'aquell moment vaig començar a practicar aikido.

-. Què et va aportar des del primer moment?
Primer va ser un canvi dràstic. Passar de la força del hapkido, que portava molts anys practicant, a suprimir tota mena de força que suposa l'aikido, em va costar molt i encara em costa. Als tres mesos em plantejava si ho deixava, creia que allò no estava fet per a mi.
Vaig superar els tres mesos i vaig començar a entendre, una mica, què era l'aikido. Vaig decidir continuar endavant, tot i que en algun altre moment he de reconèixer que vaig tornar a tenir dubtes de si continuava practicant. Ara, estic molt content d'haver continuat.
Recordo que al principi, per a mi, les classes d'aikido era descobrir que es podia treballar amb un company sense fer força, que tot era qüestió de posicions i coordinació del cos.

-. I, més endavant, conforme ha passat el temps, quins beneficis té l'aikido més enllà de l'aprenentatge de les diferents tècniques?
L'aikido suposa, entre altres coses, un treball per dominar el teu cos tan a nivell físic com mental, o sigui que, des que me'n vaig adonar, en això estic, i amb els anys, m'he adonat que no s'acaba mai.
El que m'aporta ara l'aikido són beneficis generals. M'ajuda a mantenir la mobilitat del cos, la flexibilitat, la concentració. Tot, sense ser cap exigència per a mi. Jo crec que és l'aikido el que s'adapta a la manera de ser de cada persona i no, com en altres disciplines o activitats, on la persona s'ha d'adaptar a la disciplina o activitat. Això permet practicar aikido a qualsevol edat i amb qualsevol condició física. No es requereix res especial.

-. Veus que la seva pràctica et repercuteix en el teu dia a dia, en la manera de fer les coses? És un estil de vida?
Primerament he de dir que per a mi hi ha dues maneres de prendre't l'aikido, com moltes altres coses a la vida. Pots practicar aikido com una activitat esportiva, com qui fa zumba dos dies per setmana i ja està, cosa que és perfecte. O pots prendre't l'aikido com alguna cosa més, que també és perfecte.
Jo em prenc l'aikido com alguna cosa més, però sent conscient que tinc moltes altres coses a la vida que també m'agraden molt i em fan feliç.
Llavors, responent a la pregunta, a mi l'aikido m'ha ajudat a ser calmat i tranquil en el dia a dia, ha fet que aquest sigui el meu estil de vida.

-. Així què diries què és l'Aikido per a tu?
Per a mi és com tocar el piano. Una cosa que es comença i mai s'acaba, que conviu amb el dia a dia.

 

Enric ferre. CNTàrraco

 

 

 

 

Activitats

Descobreix les nostres activitats dirigides

Degut a la pràctica multidisciplinar de les diferents seccions i activitats, el Club Natció Tàrraco disposa de diferents piscines i espais que cobreixen les necessitats de totes elles.


 

 

 

Esdeveniments

Participa amb nosaltres

El Club Natació Tàrraco organitza diversos esdeveniments al llarg de l'any. Anima't, apunta't i participa.


 

 

 

El Tàrraco sempre batega amb La Marató!

Desembre 2022

 

Els propers 13 i 29 de desembre, participa a les activitats solidàries que hem organitzat des del Club Natació Tàrraco.

El dimarts 13 de desembre, vine a la ZUMBA SOLIDÀRIA: tant si participes sempre a les nostres classes com si no, vine i gaudeix ballant amb nosaltres d'aquesta classe tan especial.

El dijous 29 de desembre, tens una altra cita solidària amb nosaltres: les X DE 100 SOLIDÀRIES. Vine a la piscina, i neda tantes de sèries de 100 com vulguis! Marca't un repte, i a nedar!

 

A més, disposem de tovalloles solidàries de La Marató, que podreu adquirir durant els propers dies a la recepció del Club. Al mateix temps, a partir del dia 13 de desembre trobareu una urna on hi podreu fer les vostres donacions solidàries.

 

El Tàrraco sempre batega amb La Marató.

 

 

21a COPA NADAL - II MEMORIAL ANTONI DURAN

26 de desembre de 2022

 

Neda amb nosaltres per sant Esteve i gaudeix d'una travessia tan singular com aquesta!

 

 

 

Col·laboradors

Entitats i Empreses col·laboradores

Coneix els col·laboradors actius del Club Natació Tàrraco.


 

Ajuntament de Tarragona

Diputació de Tarragona

ASISA

Autoescola Sabta

Cambridge English Center

Aquopolis

viascass

Tarraco Center