Actualitat

Notícies

04-01-2017

Parlem amb Ferran Siré, nedador del 1er. equip Natació

El nostre nedador Ferran Siré Figueras (Reus 2001) enguany està becat per la Federació Catalana de Natació al Centre d'Alt Rendiment a Sant Cugat. En Ferran va acceptar la beca esportiva que li va oferir l'equip tècnic de la FCN després d'un temps als grups de seguiments. Des que va començar la temporada, al mes de setembre, entrena a les ordres de l'entrenador Marc Tribulietx a les magnífiques instal·lacions del CAR.

Com està anant aquesta beca al CAR? Què és el que més t'ha sorprès des de que estàs intern?
La veritat és que molt bé, perquè m'he adaptat molt ràpidament a la rutina del CAR.
Una de les coses que m'ha sorprès més és l'ajuda i l'amabilitat dels més grans. Sempre estan disposats a ajudar-te en qualsevol moment.

Ens expliques la teva rutina diària? Entrenaments, horaris...
Em llevo a les 7:45 h per anar a esmorzar, ja que començo les classes a les 8:20 h. A les 10:45 h acabo les classes de matí i vaig directament cap a la piscina per començar a entrenar a les 11.00 h. Faig 2 hores de natació i a la 13:30 h començo la sessió de gimnàs, que dura entre mitja i tres quarts d'hora. Quan l'acabo, em dutxo i vaig a dinar.
L'horari de classes per la tarda és de 15:15 fins a les 17:45 h. Dilluns, dijous i divendres torno a tirar-me a l'aigua per fer una sessió de 2 hores, i el dimarts i el dimecres tinc tarda lliure, on aprofito per fer els deures o estudiar.

Respecte als entrenaments, quantes hores hi dediques (en sec i en aigua) i quants metres nedes?
En total, de dilluns a divendres, faig 8 sessions d'aigua i 5 de gimnàs. En total, són unes 14 hores setmanals de natació i unes 3 hores més de gimnàs, sense comptar l'entrenament del dissabte al club.
Els metres setmanals poden variar segons en el punt de la temporada en que em trobi, però en setmana de càrrega, poden ser de 45.000 metres.

És clar que la teva rutina comparada amb la de l'any passat ha canviat, què és el que més t'agrada i que és el que més t'ha costat d'acostumar-t'hi?
El que més m'agrada és poder estar en un mateix equipament, i poder compaginar perfectament els entrenaments amb els estudis. I la part que m'ha costat adaptar-me més, és la distància amb els meus pares i també els meus amics, però poc a poc m'hi he anat acostumant.

Pots combinar bé l'estada al CAR amb l'Institut? 

Quan algú veu aquest horari tan atapeït, sembla que no hi hagi temps, però la veritat és que si que n'hi ha, i de sobres, perquè el temps que perdia l'any passat en trajectes, aquest temps ara és mínim, perquè ho tinc tot a tocar.


Respecte als entrenadors i companys, com t'hi trobes?
La veritat és que el que m'ha sorprès molt aquest temps que porto al CAR, és que no només hi ha l'entrenador, que ja és una peça indispensable , sinó que hi ha tot un equip molt gran de persones que no se les veu, però que em faciliten i m'ajuden dia a dia al màxim per a que pugui seguir millorant.
Pel que fa als companys, estic molt content i integrat, perquè hi ha un grup molt sa.

T'has fixat objectius per aquesta temporada?
Si. El meu objectiu prioritari aquesta temporada és fer-me alguna mínima pel Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE), una gran competició internacional que m'ajudaria a donar un bon salt de qualitat.

En general i per acabar, què és el que més valores del CAR?
El que més valoro del CAR és la convivència amb esportistes d'altres disciplines de tot Espanya, ja que m'aporten uns altres valors o experiències que complementen els de la natació. A banda d'això, les magnífiques instal·lacions on cada dia entreno.

Sembla que en Ferran té més aprop els seus objectius ja que en el darrer Campionat de Catalunya, celebrat abans de Nadal, va establir una nova marca catalana a la prova 200 papallona amb un temps de 2.06.31., la mínima pel Festival Olímpic de la Joventut Europea que s'ha celebrar a Hongria a l'estiu. Tot i que cal ratificar aquesta marca a Gijón, al Campionat d' Espanya, estem segurs que ho aconseguirà! 

 

Ferran Siré 1. CNTàrraco

Ferran Siré 2. CNTàrraco

Ferran Siré 3. CNTàrraco

 

 

 

 

Activitats

Descobreix les nostres activitats dirigides

Degut a la pràctica multidisciplinar de les diferents seccions i activitats, el Club Natció Tàrraco disposa de diferents piscines i espais que cobreixen les necessitats de totes elles.


 

 

 

Esdeveniments

Participa amb nosaltres

El Club Natació Tàrraco organitza diversos esdeveniments al llarg de l'any. Anima't, apunta't i participa.


 

 

 

El Tàrraco sempre batega amb La Marató!

Desembre 2022

 

Els propers 13 i 29 de desembre, participa a les activitats solidàries que hem organitzat des del Club Natació Tàrraco.

El dimarts 13 de desembre, vine a la ZUMBA SOLIDÀRIA: tant si participes sempre a les nostres classes com si no, vine i gaudeix ballant amb nosaltres d'aquesta classe tan especial.

El dijous 29 de desembre, tens una altra cita solidària amb nosaltres: les X DE 100 SOLIDÀRIES. Vine a la piscina, i neda tantes de sèries de 100 com vulguis! Marca't un repte, i a nedar!

 

A més, disposem de tovalloles solidàries de La Marató, que podreu adquirir durant els propers dies a la recepció del Club. Al mateix temps, a partir del dia 13 de desembre trobareu una urna on hi podreu fer les vostres donacions solidàries.

 

El Tàrraco sempre batega amb La Marató.

 

 

21a COPA NADAL - II MEMORIAL ANTONI DURAN

26 de desembre de 2022

 

Neda amb nosaltres per sant Esteve i gaudeix d'una travessia tan singular com aquesta!

 

 

 

Col·laboradors

Entitats i Empreses col·laboradores

Coneix els col·laboradors actius del Club Natació Tàrraco.


 

Ajuntament de Tarragona

Diputació de Tarragona

ASISA

Autoescola Sabta

Cambridge English Center

Aquopolis

viascass

Tarraco Center