Actualitat

Notícies

21-01-2016

Cap de setmana competitiu a Castelló 2016, una crònica diferent

Aquest darrer dissabte al voltant de les deu trenta del matí, a la plaça imperial Tàrraco, es vivia un ambient diferent del d'altres caps de setmana competitius. Una competició sempre és important si ens fixem en el tema de marques i rendiment esportiu, però si en comptes de ser una competició d'un dia, esdevé de dos, encara obté més importància, i si a més a més es disputa fora del nostre entorn habitual de competició, podríem dir que, dintre de les competicions locals -sense entrar en tema de campionats-, és de les més importants. Aquest és el cas de Castelló. És ja el segon any que ens desplacem i deixant de banda l'àmbit competitiu, m'agradaria destacar la transcendència de la competició pel simple fet que permet canviar una mica la rutina i l'escenari habitual de competició, el que comporta poder competir en una piscina i contra nedadors de clubs que no són els usuals. A més viatges d'aquest tipus sempre ajuden a enfortir l'esperit d'equip entre els membres del mateix.

El bon ambient es notava d'ençà que vam pujar a l'autobús. Tothom intentava passar de la manera menys pesada possible el trajecte, hi havia qui escoltava música, qui dormia, qui no deixava dormir, qui xerrava amb els companys...

Tan bon punt vam arribar a la residència militar, vàrem deixar les bosses a les habitacions corresponents, i baixàrem a dinar. Hi havia bastant gana, però tots érem conscients que no havíem de passar-nos menjant, ja que a la tarda havíem d'estar en les millors condicions possibles per tal de competir d'una manera òptima. El dinar va ser el típic dinar de competició: macarrons i pollastre. On hi va haver una mica de conflicte va ser en les postres doncs van portar unes safates de fruita i tothom volia aconseguir un plàtan.

Després de dinar vam anar a descansar a les habitacions, i pel que vaig sentir al passadís podria dir que tothom va estar tranquil i descansant a l'habitació. Un cop ja a la piscina ens vam tirar a escalfar, va ésser un escalfament llarg per tal d'habituar-nos a una piscina la qual és quasi nova per a nosaltres, tots sabíem que teníem més o menys una hora per fer nostres els trampolins i clavar els viratges.

Va començar la competició, les jornades no es feien gaire pesades gràcies al mètode emprat per l'organització de la competició, que consistia a donar les sortides tot just la sèrie anterior havia arribat, i sense esperar a ningú que arribés tard, cosa que va agilitzar bastant la competició i va permetre que en només dues sessions es poguessin disputar totes les proves. Les proves anaven passant, i com si d'un campionat es tractes s'havia d'anar a la cambra de sortida. La cambra de sortides és un lloc en el qual cada persona materialitza de manera diferent els seus nervis, però bàsicament es podrien distingir dos tipus, els que necessiten concentrar-se, i els que contra menys pensin en la prova millor. Els dos grups esmentats es poden diferenciar perfectament, els primers estan apartats en un racó escoltant música, i els segons estan tot junts xerrant i fent bromes.

A l'hora de sopar hi va haver una mica de desesperació, la pizzeria on vam anar estava plena, i el sopar va tardar quasi una hora en arribar. En definitiva, vam sortir de l'establiment que ja donaven els dos quarts de dotze. Per això l'habitual relaxació i moviment per les habitacions que hi sol haver abans d'anar a dormir, es va escurçar i tots vam anar aviat al llit conscients que la feina no estava acabada i que a l'endemà encara tocava competir i havíem d'estar en plena forma.

Va ser tot un luxe poder-se aixecar a un quart de nou un dia de competició, vam baixar amb la maleta preparada i vam esmorzar ràpidament. La competició al matí va passar encara més ràpid que a la tarda anterior i a la una ja érem pujats a l'autocar de retorn a casa. Cal dir que aquesta vegada eren més els que dormien i menys els que xerraven.

No em pertoca valorar els resultats de la competició, però sí que puc dir, des de la meva experiència com a nedador, que una competició d'aquest tipus de tant en tant sempre va bé per poder valorar el nivell de forma en el qual s'està i des d'on cal seguir treballant per assolir els objectius individuals de cadascú.

Oriol Legarre
Capità del Primer Equip

 

Castelló. CNTàrraco

 

 

 

 

Activitats

Descobreix les nostres activitats dirigides

Degut a la pràctica multidisciplinar de les diferents seccions i activitats, el Club Natció Tàrraco disposa de diferents piscines i espais que cobreixen les necessitats de totes elles.


 

 

 

Esdeveniments

Participa amb nosaltres

El Club Natació Tàrraco organitza diversos esdeveniments al llarg de l'any. Anima't, apunta't i participa.


 

 

 

El Tàrraco sempre batega amb La Marató!

Desembre 2022

 

Els propers 13 i 29 de desembre, participa a les activitats solidàries que hem organitzat des del Club Natació Tàrraco.

El dimarts 13 de desembre, vine a la ZUMBA SOLIDÀRIA: tant si participes sempre a les nostres classes com si no, vine i gaudeix ballant amb nosaltres d'aquesta classe tan especial.

El dijous 29 de desembre, tens una altra cita solidària amb nosaltres: les X DE 100 SOLIDÀRIES. Vine a la piscina, i neda tantes de sèries de 100 com vulguis! Marca't un repte, i a nedar!

 

A més, disposem de tovalloles solidàries de La Marató, que podreu adquirir durant els propers dies a la recepció del Club. Al mateix temps, a partir del dia 13 de desembre trobareu una urna on hi podreu fer les vostres donacions solidàries.

 

El Tàrraco sempre batega amb La Marató.

 

 

21a COPA NADAL - II MEMORIAL ANTONI DURAN

26 de desembre de 2022

 

Neda amb nosaltres per sant Esteve i gaudeix d'una travessia tan singular com aquesta!

 

 

 

Col·laboradors

Entitats i Empreses col·laboradores

Coneix els col·laboradors actius del Club Natació Tàrraco.


 

Ajuntament de Tarragona

Diputació de Tarragona

ASISA

Autoescola Sabta

Cambridge English Center

Aquopolis

viascass

Tarraco Center